בקשר לגוף
- אדוה ברקוביץ' רומנו
- 7 ביוני
- זמן קריאה 2 דקות
כמחנכות, אמהות ואבות, אנו רוצות.ים שהילדים.ות / התלמידות.ים שלנו יגדלו בביטחון עצמי ויאמצו גישה חיובית כלפי הגוף שלהן.ם, אך פעמים רבות אנחנו לא יודעים.ות איך לעזור להם.ן להתמודד עם ההפנמה של מודל היופי. אני רוצה להזמין אותך להכיר שני כלים אפקטיביים לקידום דימוי גוף חיובי ויחסים מיטביים עם הגוף בקרב נערים ונערות: חמלה והקשבה עצמית
למה חמלה היא כל כך חשובה?
חמלה היא היכולת שלנו להתייחס לעצמנו בעיניים רכות, להבין ולתמוך בעצמנו, במיוחד כשאנחנו מרגישות.ים לא טוב לגבי הגוף שלנו. כאשר ילדים.ות לומדות.ים להתייחס לעצמםן בחמלה, הןם יודעות.ים להעריך את עצמםן מעבר למראה החיצוני, להתגבר על קשיים ולקבל את העובדה שכולםן מתמודדיםות לעיתים עם תחושות קשות ביחס לגוף. המחקרים מראים שחמלה עצמית מפחיתה תחושות של דיכאון וחרדה, מגבירה תחושת סיפוק מהחיים ומחזקת את החוסן הנפשי של ילדים ונוער. היא מלמדת אותםן להתמודד עם האתגרים בחיים בצורה בריאה ומעצימה.
איך הקשבה עצמית משפרת את דימוי הגוף?
הקשבה עצמית היא היכולת להבין ולהרגיש את מה שהגוף שלנו זקוק לו באמת, ללא השפעה של מסרים חיצוניים. במקום לאמץ התנהגויות שמטרתן לרצות אחריםות, ההקשבה העצמית מאפשרת לנערים.ות לזהות מה נכון עבורםן, מתי הםן רעבות.ים, עייפות.ים או מתי הםן זקוקות.ים לתנועה או מנוחה. התרגול של הקשבה עצמית מסייע לפתח אינטואיציה חזקה יותר ותחושה פנימית ברורה לגבי הגבולות האישיים והרצונות שלהםן, ובכך מפחית את הלחץ החברתי ומחזק את תחושת האוטונומיה האישית.

איך נתרגל חמלה עצמית והקשבה עצמית בבית ובכיתה?
עודדו את הילדים.ות שלכםן לכתוב מכתב לעצמםן ברגעים של תסכול או אכזבה. מה הייתםן אומרים.ות לחבר.ה טוב.ה במצב דומה? את המילים האלו אמרו לעצמכםן.
זמן הקשבה לגוף – הקדישו מדי יום כמה דקות לתרגול מיינדפולנס – זמן שבו הנערים.ות פשוט יושבות.ים בשקט, נושמות.ים עמוק ומקשיבות.ים לגוף. אפשר להנחות אותןם לשאול: "מה הגוף שלי צריך עכשיו?". אפשר גם להרחיב זאת לתרגול של מדיטציה קצרה או תרגילי נשימה מודעים שיעזרו להםן לפתח את המודעות לגוף.
מודעות לשיח פנימי – הסבירו על כוח המחשבות והרגשות, ותרגלו איתםן החלפת משפטים שליליים כמו "אני לא יפה מספיק" במשפטים חיוביים ומעצימים כמו "אני שווה כמו שאני". תרגול עקבי מסוג זה יכול לשנות באופן משמעותי את האופן שבו נערים.ות תופסיםות את עצמםן ואת היכולות שלהםן.
דוגמה אישית של חמלה – הראו לילדים.ות שאתםן גם מתמודדות.ים עם רגשות קשים לפעמים, והדגימו כיצד אתןם מתייחסות.ים לעצמכןם בחמלה ובאהבה. כך הנערים.ות לומדות.ים שזה בסדר לחוות רגשות קשים ושהתייחסות אמפתית ומקבלת לעצמםן היא דרך חיים בריאה ומיטיבה.
טקסים קבועים – צרו טקסים בבית או בכיתה, שבהם אפשר לשתף ברגשות ובחוויות יומיומיות בצורה פתוחה ומכילה. השיתוף מפתח את היכולת לדבר על רגשות ותחושות פנימיות, ומחזק את האמון והקשר החברתי והמשפחתי.
בסופו של דבר, חמלה והקשבה עצמית הן מיומנויות שנבנות לאורך זמן. ככל שנשלב אותן בשגרה היומיומית, כך נסייע לנערים ולנערות לפתח מערכת יחסים עמוקה וחיובית עם עצמםן ועם גופן.ם.
רוצות.ים כלים נוספים?
מוזמנות.ים להצטרף אליי ולאמירה שחף בקורס דיגיטלי ייחודי ומעמיק המרכז מגוון כלים לפיתוח דימוי גוף חיובי - כל הפרטים כאן
Bình luận